Share

19 martie 2021

#ATENTinTRAFIC 2018


În perioada 6 noiembrie – 21 noiembrie 2018 s-a desfășurat campania „Atent în trafic”, o inițiativă a UNSAR în parteneriat cu Academia Titi Aur. Prin intermediul acestei campanii, UNSAR și-a propus să educe șoferii începători cu privire la importanța condusului defensiv pentru siguranța rutieră, dar și să le ofere informații despre educația financiară în domeniul asigurărilor auto și beneficiile acestora.

În perioada 6 noiembrie – 21 noiembrie 2018 s-a desfășurat campania „Atent în trafic”, o inițiativă UNSAR în parteneriat cu Academia Titi Aur. Prin intermediul acestei campanii, UNSAR și-a propus să educe șoferii începători cu privire la importanța condusului defensiv pentru siguranța rutieră, dar și să le ofere informații despre educația financiară în domeniul asigurărilor auto și beneficiile acestora.

Peste 1.368 de studenți de la universitățile din București și Ilfov s-au înscris, prin intermediul platformei Asiguropedia, la acest curs de conducere defensivă. Dintre aceștia au fost selectați 100 de studenți, prin tragere la sorți, care au luat parte la instructajul teoretic și practic susținut la Academia Titi Aur. Participanții au declarat că nu sunt familiarizați cu noțiuni de bază ale condusului defensiv, cum ar fi regula celor două secunde sau frânarea neconvențională. Cu toate acestea, aproape două treimi dintre participanți (65%) au declarat că știu să acționeze pentru a controla autovehiculul în trafic, indiferent de condițiile meteo. Folosirea telefonului mobil la volan a fost identificată drept factor de risc pentru siguranța rutieră de către un sfert dintre participanți, în timp ce 23% au indicat neatenția sau excesul de viteză ca fiind riscante, iar 18% au declarat că neacordarea priorității reprezintă un factor de risc. Peste două treimi dintre participanți – 69% – au declarat că sunt tentați des și foarte des să încalce limitele de viteză atunci când condițiile de trafic o permit. În ceea ce privește utilizarea centurii de siguranță, 88% dintre participanții la curs au declarat că au utilizat centura de siguranță des și foarte des în ultimele 12 luni, mai ales atunci când au condus în afara orașului, la viteze mari. 93% dintre participanți au declarat că au primit informații noi în cadrul cursului de condus defensiv, iar 99% au afirmat că noțiunile abordate le permit să conștientizeze mai bine situațiile de risc din trafic. Aceste date arată că, în ciuda evaluărilor personale, șoferii sunt mai degrabă nefamiliarizați cu noțiunile de condus defensiv și cu modalitățile prin care pot evita situațiile periculoase atunci când conduc. Rezultatele campaniei pot fi accesate aici – https://asiguropedia.ro/campanie-atent-in-trafic/.

Categorii:

Grup țintă: Studenți, Tineri (între 18-25 ani)
Acoperire sector: Asigurări
Acoperire teritorială: Capitala
Instrumentul sau activitatea prin care se implementează inițiativa: Curs, Instruire - denumirea cursului, Altele
Instituția sau organizația: Altele