Share

8 martie 2023

Sesiuni de formare profesională continuă: „Formarea personalului didactic din învățământul preuniversitar în domeniul financiar nebancar (FinTTT)”


Pentru al doilea an de la implementare, ISF a organizat sesiuni de formare profesională adresate cadrelor didactice din mediul preuniversitar care predau/urmează să predea Educaţia Economico - Financiară în învăţământul gimnazial, în scopul conformării la cerinţele de formare profesională continuă.

În cadrul FinTTT procesul de instruire include atât sesiuni de instruire, organizate în sistem online, de tip online meeting (sesiuni sincron), dar şi sesiuni de instruire de tip asincron, în cadrul platformei de e-learning a ISF, în acest sens fiind derulate activităţi cu caracter permanent de organizare, monitorizare, suport tehnic şi evaluare a participanţilor.
În intervalul ianuarie – decembrie 2022, în cadrul programului FinTTT au fost organizate 16 grupe de participanţi, însumând un număr de 433 cadre didactice înscrise. Desfășurarea seriilor de curs a presupus un număr de 960 de ore de instruire aferente celor 16 grupe de curs ce au finalizat programul de formare continuă. Ulterior finalizării sesiunilor de formare de 60 ore, participanţii care înregistrează minim 80% prezenţă au posibilitatea pregătirii şi transmiterii unui portofoliu educaţional care este evaluat de o comisie, conform prevederilor Ordinului Ministerului Educaţiei nr. 5564/2011 cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordinului Ministerului Educaţiei nr. 5138/2021 privind acreditarea, organizarea și desfășurarea programelor de formare continuă, destinate personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2021-2022 precum și ale OME nr. 4224/06.07.2022 privind implementarea programelor pentru dezvoltare profesională continuă.
Raportat la cele 16 grupe finalizate, programul de formare continuă FinTTT a înregistrat 252 absolvenți iar rata de abandon aferenta programului este situată la 29% din numărul celor înscrişi iniţial.
În perioada de raportare au fost organizate 16 sesiuni de evaluare la care au fost evaluate 252 proiecte:
– planuri de lecţie în domeniul asigurărilor (164),
– planuri de lecţie în domeniul pensiilor private (36),
– planuri de lecţie în domeniul pieţei de capital (40),
– planuri de lecţie în domeniul pieţelor financiare nebancare – Alte tematici (12).

Categorii:

Grup țintă: Cadre didactice
Acoperire sector: Altele
Acoperire teritorială: La nivel național
Instrumentul sau activitatea prin care se implementează inițiativa: Online, Curs, Instruire - denumirea cursului
Instituția sau organizația: Autoritatea de Supraveghere Financiară, Altele