Share

2 martie 2021

FINCLUB – Club online de educație financiară pentru liceeni


Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor și Asociația Română a Băncilor desfășoară în parteneriat FinClub, un program de educație financiară destinat elevilor de liceu din clasele X-XII, pasionați de piața financiară.

Derulat sub auspiciile Acordului de Colaborare privind Educația Financiară, programul a presupus crearea unui club de educație financiară a cărui activitate se desfășoară sub forma unor întâlniri online bilunare. Tematica întâlnirilor acoperă subiecte ce țin de cunoașterea și aprofundarea noțiunilor și conceptelor financiare.

FinClub permite în primul an participarea a 100 de  elevi din toată țara, iar întâlnirile se organizează în perioada 1 septembrie 2020  – 1 iunie 2021.

În cadrul întâlnirilor participă invitați, lectori, profesori, traineri, reprezentanți ai piețelor financiare, reprezentanți ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializări profesionale.

Educația financiară ocupă un loc strategic pe agenda instituțiilor semnatare ale Acordului de Colaborare.  Considerăm că sunt necesare acțiuni concertate pentru îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul românilor printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătățire a bunăstării financiare.