Share

25 iunie 2019

Tabăra Urbană de Educație Financiară


Tabăra Urbană de Educație Financiară este un eveniment anual dedicat elevilor din unitățile gimnaziale din București, fiind o oportunitate care le oferă acestora educația necesară pentru a putea lua decizii financiare responsabile pe termen lung.

În cadrul Taberei Urbane de Educație Financiară, ce a avut loc în perioada 24 – 28 iunie 2019 la Clubul BNR, un număr de 37 de elevi, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, au învățat, pe lângă noțiunile elementare aferente piețelor financiare, cum să administreze, cum să investească și cum să economisească banii. De asemenea, elevii au învățat cum să își recunoască propriile nevoi și care sunt instrumentele, produsele și serviciile financiare, precum și cum să aleagă din paleta de oferte disponibile astfel încât alegerea să se potrivească nevoilor reale, să respecte resursele financiare disponibile și să prezinte un nivel de utilitate ridicat.

Tabăra Urbană de Educație Financiară le-a oferit tinerilor educația financiară elementară necesară pentru a-și defini, urmări și atinge obiectivele financiare pe termen mediu și lung, în timp ce au deprins de timpuriu drepturile consumatorilor.

Metodologia de predare utilizată în cadrul Taberei Urbane de Educație Financiară a fost una non-formală, activitățile derulate în cadrul taberei bazându-se pe o tehnică de predare multi-senzorială care determină o învățare accelerată, astfel încât copiii să fie în permanență implicați în procesul de educație. Jocurile și activitățile distractive au fost utilizate pentru a demonstra concepte importante, astfel încât copiii să învețe și să se distreze în același timp.

Pe parcursul celor 5 zile ale taberei, copiii au dezvoltat obiceiuri sănătoase pentru gestionarea banilor, au înțeles ce înseamnă responsabilitatea financiară în funcție de nevoile și dorințele lor, ce sunt banii, ce sunt creditele și care este diferența dintre datoriile bune și datoriile rele. De asemenea, au aflat cum pot fi obținute finanțări pentru lansarea unei afaceri, cum se tranzacționează pe piața bursieră și cum se investește în valorile mobiliare.

Totodată, elevii au dobândit noțiuni de bază cu privire la semnificația taxelor / impozitelor și beneficiile lor atât pentru populație, cât și pentru mersul economiei.