Share

9 ianuarie 2020

Educație fiscală în școli – 2016


Campanie de conştientizare care urmăreşte educarea viitorilor contribuabili prin explicarea, în termeni simpli, a sistemului de taxe şi impozite, cu scopul creşterii gradului de conformare fiscală.

Proiectul-pilot al ANAF – Educație fiscală în școli – a demarat în anul 2016, în București, în urma unei cercetări din care a reieșit că putem crește conformarea voluntară prin programe dedicate educației școlare, mai ales în rândul elevilor din ciclul gimnazial.

Astfel, ANAF a elaborat o prezentare despre importanța și rolul instituției în societatea românească și a explicat, în termeni simpli, noțiuni de bază din domeniul fiscal: care sunt atribuțiile ANAF, ce sunt taxele și de ce trebuie să le plătim.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au explicat școlarilor care este importanța solicitării bonului fiscal.

Direcția Generală a Vămilor (DGV) a fost prezentă cu demonstrații ale echipelor canine, specializate în detecția de produse ilegale, bani și substanțe cu regim special. Interacțiunea cu reprezentanții DGV a fost momentul cel mai apreciat de școlari.

În anul 2016, reprezentanții ANAF s-au întâlnit cu peste 500 de copii din ciclul primar și gimnazial.

Categorii:

Grup țintă: Elevi
Acoperire sector: Taxe și impozite
Acoperire teritorială: Capitala
Instrumentul sau activitatea prin care se implementează inițiativa: Instruire - denumirea cursului
Instituția sau organizația: Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Direcția Generală a Vămilor, Serviciul comunicare, relații publice și mass media