Share

28 februarie 2021

Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare


În premieră pentru industria financiară din România în materie de proiecte educaționale comune în beneficiul consumatorilor, membrii Platformei de Educaţie Financiară au lansat, în luna martie 2018, Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare.

Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare reprezintă o sinteză de informații utile clienților actuali și viitori care utilizează servicii și produse financiare sau oricărei persoane care dorește să se familiarizeze cu concepte din piața bancară, piața de capital, asigurări, pensii și leasing. Manualul practic este disponibil pentru toți consumatorii pe site-ul www.educatiefinanciara.info și www.arb.ro. Acest material de educație financiară este primul proiect educațional care concentrează contribuția tuturor componentelor pieței serviciilor financiare având ca obiective promovarea și explicarea produselor, serviciilor și conceptelor financiare și dezvoltarea competențelor necesare pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul financiar. Conținutul Manualului practic pentru utilizatorul de servicii financiare este realizat de experți din industria financiară și este validat de profesori universitari reputați. Consecvenți misiunii de a contribui la creșterea nivelului de educație financiară, industria financiară din România și stakeholderii acesteia și-au asumat leadershipul comun al unui proiect mobilizator în interesul românilor prin inițiativa public – privată Platforma de Educație Financiară. Obiectivul membrilor Platformei de Educație Financiară este creșterea nivelului de educație financiară în România. Platforma de Educație Financiară concentrează 21 de entități public – private: Academia de Studii Economice din București, Asociația Administratorilor de Fonduri din România, Asociația Analiștilor Financiar – Bancari din România, Asociația Brokerilor, Asociația de Plăți Electronice din România, Asociația Pentru Pensiile Administrate Privat din România, Asociația Română a Băncilor, Asociația Română a Brokerilor de Credite, Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, Asociația Societăților Financiare din România, Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor, Banca Națională a României, Bursa de Valori București, Consiliul Patronatelor Bancare din România, Depozitarul Central, Institutul Bancar Român, Mastercard România, Ministerul Educației și Cercetării, Uniunea Națională a Societăţilor de Asigurare și Reasigurare din România, Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanţă în Asigurări din România și Visa România.

Categorii:

Grup țintă: Adulți / utilizatori de servicii financiare, Grupuri vulnerabile (șomeri, persoane cu handicap, minorități, persoane aflate la risc de sărăcie), Operatori economici, Studenți, Tineri (între 18-25 ani)
Acoperire sector: Asigurări, Banking, Finanțe personale / Bugetul familiei, Investiții, Pensii private, Piața de capital
Acoperire teritorială: La nivel național
Instrumentul sau activitatea prin care se implementează inițiativa: Elaborarea unui manual
Instituția sau organizația: 21 de entități public-private